Πρωτότυπες Ιδέες

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

2 e1657394696734

Ποια λουλούδια αντέχουν τη ζέστη του Καλοκαιριού κι αξίζει να προτιμήσεις για το σπίτι σου ή για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Το ημερολόγιο λέει πως διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, του δεύτερου μήνα του Καλοκαιριού, που αποτελεί κι έναν από τους θερμότερους του χρόνου. Παρότι οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει πως το φετινό Καλοκαίρι θα είναι πιο ζεστό από τα προηγούμενα, τα δεδομένα του τελευταίου διαστήματος τους έκαναν ν’ αναθεωρήσουν με αποτέλεσμα να μας ενημερώσουν πως θα κινηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρόκειται να έχουμε ένα ήπιο Καλοκαίρι με υποφερτές θερμοκρασίες. Μην ξεχνάς πως ζούμε στην Ελλάδα, την χώρα που ο ήλιος κι η ζέστη πηγαίνουν μαζί.

Παρά λοιπόν τις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού, δεν σημαίνει πως παύουμε ν’ αγαπάμε τα λουλούδια και να θέλουμε να γεμίζουν με χρώματα και μυρωδιές το σπίτι μας. Ούτε, βεβαίως, και παύουμε να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους ή στις επισκέψεις σε σπίτια φίλων, γνωστών και συγγενών. Βέβαια, αν πρόκειται να αγοράσεις μια ανθοδέσμη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις λουλούδια που είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού και με την κατάλληλη φροντίδα, θ’ αντέξουν περισσότερο καιρό απ’ ό,τι τα υπόλοιπα. Παρακάτω θα βρεις μια αναλυτική λίστα μ’ αυτά τα λουλούδια που δεν επηρεάζονται από τη ζέστη και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Ποια λουλούδια να προτιμήσεις κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού

Οι ζίννιες ή ζίνιες αποτελούν λουλούδια που θα βρεις σε ποικίλα χρώματα. Ορισμένες μοιάζουν με μαργαρίτες κι άλλες με ντάλιες. Βέβαια, το συγκεκριμένο λουλούδι φημίζεται και για την αντοχή του, τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη.

Τα αμάραντα από την άλλη μπορεί να μην είναι το κλασσικό λουλούδι που θα επιλέξουμε για το βάζω αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, σίγουρα και λόγω της αντοχής τους. Όταν ξεραθεί το λουλούδι διατηρεί το σχήμα του αλλά και τα άνθη του. Μάλιστα το συγκεκριμένο φυτό σου λύνει τα χέρια γιατί δεν χρειάζεται ούτε να κόβεις τα κοτσάνια του αλλά ούτε και να του αλλάζεις το νερό στο βάζο για να διατηρηθεί περισσότερο.

Τα ηλιοτρόπια αποτελούν την all time classic επιλογή του Καλοκαιριού που όπως λέει και το όνομα τους θυμίζουν τον ήλιο και κατά συνέπεια είναι πιο ανθεκτικά σ’ εκείνον. Ένα tip για να τα διατηρήσεις περισσότερο στο βάζο είναι να τους βάλεις αρκετό νερό καθώς το χρειάζονται. Φυσικά, το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ν’ ανανεώνεται καθημερινά.

Η αλστρομέρια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που μας έρχεται από τη Χιλή και λέγεται πως προσελκύει νέους φίλους στη ζωή αλλά και το σπίτι σας. Το φυτό συμβολίζει τη φιλία, γι’ αυτό κι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να την προσφέρετε σ’ ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ώστε να εκφράσετε τη συμπάθεια και την αφοσίωση σας. Με τη σωστή φροντίδα, οι αλστρομέριες διατηρούνται για αρκετές μέρες σε βάζο. Ένα μυστικό είναι να κόψεις τα κάτω φύλλα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένα ακόμη λουλούδι που κυκλοφορεί σε πολλά και διαφορετικά χρώματα είναι οι φρέζιες. Μάλιστα, είναι εξαιρετικές για σένα που αναζητάς λουλούδια για ανθοδοχείο, καθώς αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια, πρέπει να έχεις κατά νου πως αυτό το διάστημα είναι μικρότερο τους θερμούς μήνες. Μία συμβουλή που ίσχυει για όλα τα λουλούδια σε βάζο είναι να τα κρατάς μακριά από τα φρούτα και από τις ακτίνες του ηλίου.

Θα κλείσω με τις ορτανσίες που αποτελούν από μόνες τους ένα λουλούδι που κερδίζει τις εντυπώσεις και τραβά τα βλέμματα. Δεν είναι μόνο τα μπαλκόνια και οι αυλές, όπου μπορούμε να τη δούμε αλλά ακόμη και σε βάζο. Άλλωστε αποτελούν συνήθη επιλογή για γάμους, βαφτίσεις, εκδηλώσεις και δεξιώσεις. Λατρεύουν το νερό γι’ αυτό και πρέπει να το ανανεώνεις καθημερινά αν θέλεις να αντέξουν. Φρόντισε να τους βάζεις λίγο νερό και μάλιστα να μην τις ακουμπάς πολύ γιατί μπορεί να χάσουν τα πέταλα τους.

Αφήστε μια απάντηση