Blog louloudia-online.gr

Κανόνες ευγένειας και λουλούδια

Κανόνες ευγένειας και λουλούδια Όταν ψάχνεις ένα απλο δώρο, το οποίο όμως έχεις σκεφτεί, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα λουλούδια.

Κανόνες ευγένειας και λουλούδια

Όταν ψάχνεις ένα απλο δώρο, το οποίο όμως έχεις σκεφτεί, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα λουλούδια.

Το να χαρίσεις λουλούδια μπορεί να φτιάξει τη μέρα κάποιου, να τον κάνει να νιώσει καλύτερα ή ακόμα και να εκφράσει τη συμπάθεια ή την αγάπη σας. Η αποστολή λουλουδιών μπορεί να μοιάζει απλή πράξη, αλλά υπάρχουν στιγμές που τα λουλούδια είναι δυνητικά ενοχλητικά ή ακατάλληλα.

Εδώ είναι πέντε συμβουλές εθιμοτυπίας που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τυχόν άβολες καταστάσεις.

1. Πρώτο ραντεβού και λανθασμένες εντυπώσεις.

Τα πρώτα ραντεβού ενέχουν ούτως ή άλλως μια αμηχανία, ας μην προσθέσουμε κι άλλη με τα λάθος λουλούδια. Μερικά λουλούδια αντιπροσωπεύουν την αγάπη, ενώ άλλα αντιπροσωπεύουν τη φιλία. Βεβαιωθείτε ότι το λουλούδι που δίνετε είναι ένα ουδέτερο λουλούδι που δεν θα προκαλέσει παρεξηγήσεις. Δεν θέλετε να ξεκινήσετε ένα ραντεβού με ένα λουλούδι που λέει “μόνο για φίλους”.

2. Αποστολή στο χώρο εργασίας.

Η αποστολή λουλουδιών στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε “Σε έχω στο μυαλό μου”, αλλά πιθανά να φέρει τον παραλήπτη σε δύσκολη θέση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ντρέπονται να λαμβάνουν ένα τέτοιο δώρο στην δουλειά τους. Σκεφτείτε πάντα το πρόσωπο στο οποίο στέλνετε τα λουλούδια και την πιθανή αντίδρασή τους.

3. Ανεπιθύμητα λουλούδια συλληπητηριων.

Κατά τη διάρκεια του πένθους, η αποστολή λουλουδιών είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να εκφράσετε συμπάθεια, αλλά υπάρχει επίσης και δυνατότητα για μια αμήχανη στιγμή. Ορισμένες οικογένειες προτιμούν τα χρήματα να αποστέλλονται σε μια επιλεγμένη φιλανθρωπική οργάνωση ή αιτία αντί να δαπανώνται για λουλούδια. Εάν σκοπεύετε να στείλετε λουλούδια στην κηδεία, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια είναι επιθυμητά από την οικογένεια. Αυτό θα αποτρέψει κάθε παραβίαση της εθιμοτυπίας λουλουδιών.

5. Νοσοκομειακοί κανόνες και λουλούδια ανάρρωσης.

Οι υπέροχες μυρωδιές και τα φωτεινά χρώματα των λουλουδιών μπορούν πραγματικά να λαμπρύνουν την ημέρα ενός ατόμου που δεν αισθάνεται καλά, όπως έχουμε αναφέρει και στο άρθρο μας “Λουλούδια για ανάρρωση”. Ωστόσο, ορισμένα νοσοκομεία μπορεί να έχουν κανόνες για το είδος της σύνθεσης ή ακόμη και το είδος των λουλουδιών που μπορούν να γίνουν δεκτά. Ελέγξτε την πολιτική του νοσοκομείου πριν στείλετε ένα καλαθάκι.

Ακολουθώντας μερικές από αυτές τις συμβουλές, θα μειώσετε τις πιθανότητές σας να παραβείτε έναν βασικό κανόνα ευγενειας που ίσως προκαλέσει μια ενοχλητική ή αμήχανη κατάσταση. Αν ψάχνετε ποιο είδος λουλουδιών δίνει τα λάθος μηνύματα, δείτε το άρθρο μας “Ποια λουλούδια να μην χαρίσετε”.

[ux_banner height=”500px” bg=”2947″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.64)” bg_pos=”4% 79%”]

[text_box position_x=”50″ position_y=”50″]

[gap height=”10px”]

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε νέα και αποκλειστικές προσφορές από το louloudia-online.gr, εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας.

[ninja_forms id=7]

[/text_box]

[/ux_banner]

Αφήστε μια απάντηση