Tips

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ή ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ

flower 4 04171045417 e1658058202257

Ποια ανθοδέσμη θα προσφέρεις, αν θέλεις να πεις ευχαριστώ ή ν’ απολογηθείς στον παραλήπτη της.

Ζούμε σε μία κοινωνία που τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, τόσο γρήγορους που δεν προλαβαίνουμε να σταθούμε στις μικρές απολαύσεις και τις μικρές ομορφιές της ζωής. Τα συναισθήματα αλλά και τα λουλούδια είναι μερικά από αυτά. Μπορεί να μην έχουν υλική αξία αλλά μπορούν να μας γεμίσουν εσωτερικά και να βελτιώσουν την ψυχολογία μας. Γι’ αυτό κι από την αρχαιότητα έως και σήμερα, τα άνθη και τα συναισθήματα συνδέονται μ’ ένα μυστήριο τρόπο. Κάθε λουλούδι συμβολίζει κάτι αλλά σε κάνει να βιώνεις και κάποιο συναίσθημα.

Άλλωστε, αυτοί οι τόσο βιαστικοί ρυθμοί μας κάνουν να μη δίνουμε την πρέπουσα προσοχή στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τα αισθήματα. Ίσως γι’ αυτό πολλές φορές κάνουμε λάθη και πληγώνουμε τους ανθρώπους ή δεν αφιερώνουμε τον χρόνο που αρμόζει για να τους ευχαριστήσουμε για μια καλή πράξη τους. Το να προσφέρεις μια ανθοδέσμη για να πεις «ευχαριστώ» ή να ζητήσεις «συγνώμη» δεν έχει να κάνει με το χρηματικό κόστος αλλά έχει να κάνει με τη διαδικασία στην οποία μπήκες και τον χρόνο που αφιέρωσες. Αυτά είναι που ισχυροποιούν την κίνηση σου και την κάνουν να δείχνει ακόμη πιο σημαντική. Πολλές φορές λέμε τόσο σπουδαίες λέξεις, όπως το «ευχαριστώ» και το «συγνώμη», απλά για να τις πούμε με αποτέλεσμα οι δέκτες ν’ αναζητούν μια ένδειξη που θα τους πείσει ότι τα εννοούμε. Παρακάτω θα σου δώσω όλες τις χρήσιμες συμβουλές που χρειάζεσαι για να διαλέξεις την καλύτερη ανθοδέσμη για τον σκοπό σου. Τι προτείνεται για σένα που θέλεις να πεις «ευχαριστώ» και τι για σένα που θέλεις να πεις «συγνώμη»;

Ποια λουλούδια να προτιμήσεις για να πεις «ευχαριστώ»

Μάντεψε; Τα τριαντάφυλλα βρίσκονται και σ’ αυτή την κατηγορία.  Τα πιο δημοφιλή λουλούδια απ’ όλα είναι ιδανικά για να ευχαριστήσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Θα γεμίσουν τον χώρο του με όμορφα χρώματα και εκπληκτικές μυρωδιές. Θα συνεχίσω με τη ροζ ορτανσία η οποία προορίζεσαι για κάποιο άτομο που σε βοήθησε κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για σένα. Επίλεξε όποιο χρώμα προτιμάς καθώς ο συμβολισμός του ανθού έχει να κάνει με την ευγνωμοσύνη σε κάποιο άτομο που έδειξε κατανόηση όταν την χρειαζόσουν. Τα χρυσάνθεμα από την άλλη πλευρά προορίζονται για όσους θέλουν να ευχαριστήσουν έναν φίλο. Με λίγα λόγια, είναι ένας τρόπος να πεις «σ’ ευχαριστώ για τη φιλία σου». Παρόμοιο συμβολισμό έχουν και οι ίριδες που αποτελούν μία αξιόλογη εναλλακτική. Θα κλείσω με τα ροζ γαρύφαλλα που αποτελούν και την πιο συνηθισμένη απόχρωση. Τα ροζ γαρύφαλλα συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη για την γενναιοδωρία κάποιου. Πρόκειται για ένα μεγάλο ευχαριστώ που θέλεις να πεις σε κάποιον μιας και βρίσκεται στη ζωή σου. 

Ποια λουλούδια να προτιμήσεις για να ζητήσεις «συγνώμη»

Αρχικά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το να ζητήσεις συγνώμη αποτελεί μια γενναία πράξη. Μπορεί η συγχώρεση να εναπόκειται στην κρίση του παραλήπτη αλλά δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις το λάθος σου, να το παραδεχτείς και μάλιστα ν’ απολογηθείς γι’ αυτό. Τα λουλούδια έρχονται για να δείξουν πως πράγματι το σκέφτηκες καλά και θέλησες με μια όμορφη χειρονομία να ζητήσεις συγχώρεση. Μην έχεις στο μυαλό σου πως ο παραλήπτης μπορεί να είναι μόνο ο σύντροφος ή η σύντροφος σου. Μην ξεχνάς έναν φίλο, έναν συνάδελφο, έναν πελάτη, τους γονείς ή ακόμη κι έναν υπάλληλο σου.

Και σ’ αυτή την κατηγορία θα συναντήσουμε τα εξαιρετικά δημοφιλή τριαντάφυλλα. Εδώ που τα λέμε, λόγω του ρομαντικού τους χαρακτήρα, αυτά προορίζονται κυρίως για το έτερον σου ήμισυ. Ίδιο σκοπό έχουν και οι κρίνοι που από την αρχαιότητα είναι συνώνυμο της ομορφιάς και εκφράζουν τα ειλικρινή και αγνά αισθήματα, όπως είναι η αφοσίωση. Προτίμησε τους κρίνους σου σε λευκό χρώμα για να διαβιβάσεις το μήνυμα σου. Οι τουλίπες σχετίζονται με τα νέα ξεκινήματα και την αισιοδοξία. Πως συνδέονται αυτά τα δύο; Είναι σαν να λες σε κάποιον πως επιθυμείς να κάνετε μια νέα αρχή και πως είσαι πεπεισμένος ή πεπεισμένη πως όλα θα πάνε καλά. Επίλεξε πορτοκαλί ή κίτρινες τουλίπες για να δείξεις τη μεταμέλεια σου.

Μπορεί τα λουλούδια να μην αντέχουν για πάντα αλλά οι κάρτα στην οποία θα γράψεις το τρυφερό μήνυμα σου αποτελεί ένα αναμνηστικό που κανείς δεν θα πετάξει, εκτός κι αν έχει ακόμη μέσα του θυμό. Μην μείνεις στον συμβολισμό των λουλουδιών που μπορεί να μην είναι γνωστός σε όλους και γράψε αληθινά λόγια για τον τρόπο που νιώθεις τη δεδομένη στιγμή, όποιο κι αν είναι το συναίσθημα που θέλεις να εκφράσεις. Τα λουλούδια πάντα γλυκαίνουν τους ανθρώπους και μάλιστα η όψη αλλά και η ευωδία τους θα προετοιμάσει τον παραλήπτη να δεχτεί το μήνυμα σου και να το διαβάσει με θετική σκέψη. Αν έχεις σύμμαχο τη φύση, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση