Blog louloudia-online.gr

Τί συμβολίζουν τα λουλούδια που χαρίζουμε τα Χριστουγέννα;

Τί συμβολίζουν τα λουλούδια που χαρίζουμε τα Χριστουγέννα;

Την περίοδο των Χριστουγέννων, συνηθίζουμε να χαρίζουμε συγκεκριμένα είδη λουλουδιών, όχι γιατί είναι τα μόνα διαθέσιμα, αλλά γιατί το καθένα κρύβει μια μικρή ιστορία.

Αλεξανδρινό ή Ποϊνσέτια

Το σχήμα των φύλλων του συχνά συνδέεται με το αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε τους μάγους στον μικρό Χριστό. Η ιστορία του αλεξανδρινού όμως, πηγαίνει ακόμη πιο πίσω, όταν οι αρχαίοι Αζδέκοι το είχαν σαν σύμβολο αγνότητας και παίρνοντας την χρωστική από τα φύλλα του έβαφαν ενδύματα και την χρησιμοποιούσαν σε καλλυντικά.

Γκι

Ιερό φυτό κατά την αρχαιότητα στην Ευρώπη, συμβολίζει την ελευθερία, μιας και η ανάπτυξή του είναι απεριόριστη. Το συναντάμε σε διάφορους Κέλτικους ή Νορβιγικούς μύθους και θρύλους και συμβολίζει την Ειρήνη και την Αγάπη.

Λιόπρινο

Από την Αρχαία Ελληνική, Ρωμαϊκή και Ινδιάνικη ιατρική παράδοση, το λιόπρινο συμβολίζει την αναγέννηση, ανανέωση και αθανασία. Στον Χριστιανισμό, το λιόπρινο έχει εξέχουσα σημασία, καθώς τα μυτερά του φύλλα συμβολίζουν το αγκάθινο στεφάνι και οι κόκκινη καρποί του το αίμα το Χριστού.

Κισσός

Ο κισσός, μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φυτό, το να το χαρίσουμε όμως σε κάποιον, μπορεί να κρύβει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, όλο αγάπη και ενδιαφέρον. Κρατώντας τα φύλλα και το ζωντανό πράσινο χρώμα του κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο και παρ’ όλες τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες, ο κισσός, συμβολικά μας παροτρύνει να διατηρούμε την υγεία και την ανάπτυξή μας, ανεξάρτητα με τις περιστάσεις.

[ux_banner height=”500px” bg=”2947″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.64)” bg_pos=”4% 79%”]

[text_box position_x=”50″ position_y=”50″]

[gap height=”10px”]

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε νέα και αποκλειστικές προσφορές από το louloudia-online.gr, εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας.

[ninja_forms id=7]

[/text_box]

[/ux_banner]

Αφήστε μια απάντηση