Blog louloudia-online.gr

Τα πιο “διάσημα” φυτά εσωτερικού χώρου στο internet και πώς να τα φροντίσετε

Τα πιο “διάσημα” φυτα εσωτερικου χωρου στο internet και πώς να τα φροντίσετε

Οι τάσεις της μόδας που δημιουργεί και προβάλλει το Internet δεν μένουν μόνο σε ρούχα, μακιγιάζ και ομορφιά, αλλά έχουν περάσει και στα λουλούδια και τα φυτά. Αν κι εσείς ζηλεύετε τα γλαστράκια που βλέπετε στο Ιnstagram και θέλετε να έχετε φυτα εσωτερικου χωρου σαν “βγαλμένα από το Pinterest”, διαβάστε παρακάτω!

 

Μονστέρα

Ίσως το πιο Insta-famous φυτό, τον τελευταίο καιρό! Σε όποια εικόνα εμφανίζεται, εξασφαλίζει πολλά likes και όμορφα σχόλια! Στην πραγματική ζωή όμως, χρειάζεται όπως όλα τα φυτά (και οι διασημότητες 😛 ), φροντίδα και περιποίηση για να παραμείνει υγιής και όμορφη. Προέρχεται από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, οπότε χρειάζεται ζεστό περιβάλλον και μέτριο φωτισμό. Το χώμα της κάλο είναι να παραμένει νοτισμένο, ωστόσο εγκλιματίζεται και σε συνθήκες ξηρασίας. Μπορείτε να την καλδεύετε από καιρό σε καιρό για να περιορίζετε την ανάπτυξή της και να διατηρείτε το επιθυμητό ύψος και σχήμα.

 

Μπονσάι

To Μπονσάι είναι μία Ιαπωνική τεχνική ανάπτυξης μικροσκοπικών δέντρων σε γλάστρες. Πολλά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την συγκεκριμένη τεχνική, όπως τροπικά φυτά ή θάμνοι. Ένας συνηθισμένος και πολύ όμορφος τύπος Μπονσάι είναι ο φίκος και η φροντίδα του δεν διαφέρει ιδιαίτερα από του απλού φίκου. Ο φωτισμός που χρειάζεται είναι μέτριος η θερμοκρασία ζεστή και το χώμα πρέπει να είναι νοτισμένο για να παραμένουν τα φύλλα πράσινα και υγιή.

Αγοράστε εδώ τον φίκο bonsai

Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος μπορεί να γίνει ένα πολύ όμορφο και minimal διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο σας. Πρόκειται για αεϊθαλές δέντρο, που φυσικά ζει και σε εξωτερικό χώρο, όμως με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να στολίζει τον χώρο σας μέσα σε μία γλάστρα, μιας και προασρμόζεται εύκολα στις κλιματικές αλλαγές αλλά και η ιδανική θερμοκρασία για αυτό το φυτό, είναι 16-20 βαθμοί (περίπου όσο έχουμε συνήθως και στο σπίτι μας, τον χειμωνα με την θέρμανση), ενώ το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

Εσείς ποια φυτά έχετε παρατηρήσει να εμφανίζονται πολύ συχνά στο Internet και τα Social Media;

Ακολουθήστε μας στο Instagram για ακόμη περισσότερα φυτά και λουλούδια-διασημότητες!

[ux_banner height=”500px” bg=”2947″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.64)” bg_pos=”4% 79%”]

[text_box position_x=”50″ position_y=”50″]

[gap height=”10px”]

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε νέα και αποκλειστικές προσφορές από το louloudia-online.gr, εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας.

[ninja_forms id=7]

[/text_box]

[/ux_banner]

Αφήστε μια απάντηση