Οδηγός Δώρων

ΠΟΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ

1 1 scaled e1654846148904

Η Ημέρα του Πατέρα πλησιάζει κι εσύ μπορείς να διαλέξεις τα αγαπημένα του λουλούδια για να του προσφέρεις.

3 900x600 1
ΠΟΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 1

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες μακριά από την Κυριακή 19 Ιουνίου, δηλαδή την ετήσια κινητή εορτή που είναι αφιερωμένη στον Πατέρα. Η Ημέρα ή η Γιορτή του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου στην Ελλάδα ενώ σε άλλες χώρες η ημερομηνία διαφέρει. Όπως ήδη γνωρίζεις, η μέρα δεν είναι τόσο γνωστή όσο εκείνη που αφιερώνεται στην Μητέρα. Αυτό δεν σημαίνει πως αν νιώθεις την ανάγκη να προσφέρεις μια ανθοδέσμη στον πατέρα σου, δεν πρέπει να το κάνεις. Μια τέτοια κίνηση θα του δώσει μεγάλη χαρά και θα του δείξει έμπρακτα πως νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα σου προσέφερε μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η επιλογή δεν είναι εξίσου εύκολη όσο εκείνη που έχει ως αποδέκτη τη μητέρα. Σπάνια ένας άντρας μιλά για τα αγαπημένα του χρώματα ή τα αγαπημένα του λουλούδια. Συνεπώς, η αποστολή είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Ιδίως αν σκεφτείς πως παρακάτω θα βρεις όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να διαλέξεις την καλύτερη.

Η ιστορία πίσω από τη γιορτή του πατέρα

pexels juan pablo serrano arenas 1250452 scaled e1654846043591
ΠΟΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2

Η πρώτη φορά που οργανώθηκε επίσημα η Ημέρα του Πατέρα ήταν το 1908 στη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α. από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον. Σκοπός της ήταν να διοργανώσει μια Γιορτή προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο. Σημαντικό ρόλο στην ιδέα της έπαιξε και η Γιορτή της Μητέρας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά την ίδια χρονιά. Βέβαια, η Ημέρα δεν είχε ιδιαίτερη αποδοχή και δυο χρόνια μετά η ακτιβίστρια Σονόρα Ντοντ θέλοντας να τιμήσει τον πατέρα της προώθησε νομοσχέδιο στο αμερικανικό Κογκρέσο και αφορούσε στην επισημοποίηση της Γιορτής του Πατέρα. Ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης της εορτής, το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα.

Χρήσιμες συμβουλές για να διαλέξεις ανθοδέσμη 

4 1 900x900 1
ΠΟΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 3

Ενώ για τους περισσότερους ανθοπώλες τα γαρίφαλα είναι το επίσημο λουλούδι της Ημέρας της Μητέρας, τα τριαντάφυλλα αποτελούν το επίσημο λουλούδι της Ημέρας του Πατέρα. Η επιλογή έγινε από την ακτιβίστρια Σονόρα Ντοντ που αναφέραμε και προηγουμένως. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τους εν ζωή πατεράδες και τα λευκά συμβολίζουν τους πατεράδες που έχουν «φύγει».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πατεράδες αλλά και οι άντρες γενικότερα προτιμούν λουλούδια που μοιάζουν όσο πιο φυσικά γίνεται. Οι ορχιδέες, τα ηλιοτρόπια, οι μαργαρίτες και τα χρυσάνθεμα είναι μόνο μερικά από αυτά που πραγματικά θ’ αγαπήσουν. Όσο για τα φυτά, τα bamboo και τα bonsai αποτελούν μια εξίσου καλή επιλογή με μια ανθοδέσμη. Όσο για τα χρώματα, απόφυγε τα γλυκανάλατα! Μείνε καλύτερα μακριά από τις παλ αποχρώσεις και επικεντρώσου στα λευκά λουλούδια ή εκείνα με τα έντονα χρώματα. Παρότι τα χρώματα δεν πρέπει να συνδυάζονται με το φύλο, καλό είναι να μην επιλέξεις κάποιο ροζ. Αυτή είναι τουλάχιστον μια ασφαλής επιλογή.

Όποιο κι αν είναι το δώρο που θα προσφέρεις, γράψε μια κάρτα. Αυτή θα εκφράζει τους λόγους που αυτός ο άνθρωπος, ο πατέρας σου, είναι ξεχωριστός για σένα. Μην ξεχνάς πως τα λουλούδια σου κάποια στιγμή θα μαραθούν. Τα λόγια στην κάρτα σου, όμως, θα μείνουν για πάντα!

Αφήστε μια απάντηση