Blog louloudia-online.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ

γιορτή της μητέρας

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας από ένα μπουκέτο, ακόμη κι ένα λουλούδι. Πως θα επιλέξεις, όμως, το κατάλληλο;

λουλούδι

Βρισκόμαστε λιγότερο από έναν μήνα μακριά από τη Γιορτή της Μητέρας ή την Ημέρα της Μητέρας, όπως είναι επίσης γνωστή. Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, οι γιοι και οι κόρες εύχονται «χρόνια πολλά» στις μαμάδες τους και τις προσφέρουν ένα δώρο, ένεκα της ημέρας, ώστε να ευχαριστήσουν τον άνθρωπο που τους έφερε στον κόσμο και να γιορτάσουν τη μητρότητα. Φέτος, το 2022, η ημέρα γιορτάζεται την Κυριακή 8 Μαΐου, ημερομηνία που αξίζει να σημειώσεις ή να βάλεις υπενθύμιση στο κινητό σου. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως για τη Γιορτή της Μητέρας δεν εύχονται μονάχα τα παιδιά στη μαμά τους. Αν είσαι σύζυγος και της προσφέρεις ένα όμορφο δώρο για το ανεπανάληπτο δώρο που σου έφερε εκείνη στον κόσμο, θα την κερδίσεις σίγουρα με την κίνηση σου.

Το να θυμηθείς την ημέρα και να ευχηθείς «χρόνια πολλά» είναι το πρώτο βήμα. Αν όμως σκοπεύεις να προσφέρεις ένα δώρο στη μητέρα σου, είναι πλέον γνωστό πως η γιορτή ταιριάζει περισσότερο απ’ όλα μ’ ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια. Πως, όμως, θα διαλέξεις το κατάλληλο; Φυσικά αν γνωρίζεις το αγαπημένο της λουλούδι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στην περίπτωση που δεν έχεις ιδέα τι της αρέσει, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τι συμβολίζει το κάθε λουλούδι αλλά και το χρώμα του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε παγκοσμίως τον 20ο αιώνα ως αποτέλεσμα των αγώνων του φεμινιστικού κινήματος στη Βρετανία αλλά και την Αμερική. Για πρώτη φορά, διοργανώθηκε μια εκδήλωση για την ημέρα από το κίνημα Mothers Friendships Day το 1865 ενώ το 1870 διοργανώθηκε μια παρόμοια εκδήλωση με στόχο οι μητέρες να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να μην χάνονται οι γιοι τους άδικα στον πόλεμο. Το 1914 στις Ηνωμένες Πολιτείες υπεγράφη εθνική διακήρυξη που καθιέρωνε τη 2η Κυριακή του Μαΐου ως εθνική εορτή των μητέρων. Σήμερα, η ημέρα γιορτάζεται σε περισσότερες από 40 χώρες, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η γιορτή έχει άμεση συσχέτιση με την ορθόδοξη εκκλησία και την εορτή της Υπαπαντής. Μόλις στα μέσα του προηγούμενη αιώνα η ημέρα ξεκίνησε να γιορτάζεται την 2η Κυριακή του Μαΐου, όταν και υπερίσχυσαν οι δυτικές επιρροές.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ

Κάθε λουλούδι έχει έναν συμβολισμό. Κάτι τέτοιο σου φαίνεται περίεργο; Τότε αξίζει να λάβεις υπόψη πως η ανθομαντεία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο παρελθόν. Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονταν πως κάθε άνθος συμβολίζει κάτι βαθύτερο κι ανάλογα με την επιλογή τους, προσπαθούσαν να περάσουν στον παραλήπτη ένα μήνυμα.

λουλούδι

Το τριαντάφυλλο είναι συνώνυμο του λουλουδιού και καθόλου τυχαία δεν έχει αναδειχθεί το πιο δημοφιλές απ’ όλα. Για τον Φρόιντ συμβολίζει τη γυναικεία φύση ενώ στη μυθολογία συνδεόταν με την θεά Αφροδίτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συμβολισμό τους, θα πρέπει να λάβεις υπόψη και το χρώμα τους.

λουλούδι

Η τουλίπα σχετίζεται με την καλοσύνη κι είναι ένας τρόπος να πεις «σ’ αγαπώ» στη μητέρα που νιώθεις πως έκανε πολλές θυσίες για να σε μεγαλώσει ή να σε φέρει στον κόσμο.

γιορτή της μητέρας

Η ζέρμπερα συμβολίζει τη δημιουργία με αποτέλεσμα να προορίζεται για παραλήπτες που είναι καλλιτέχνες, συγγραφείς και κάθε είδους δημιουργοί.

λουλούδι

Το χρυσάνθεμο έχει να κάνει με τη χαρά, την πληρότητα και την αισιοδοξία. Αξίζει να το προσφέρεις σε μια μαμά που είναι πάντα χαμογελαστή και θα την περιέγραφες σαν τη χαρά της ζωής. Επίσης τα χρυσάνθεμα συνδέονται με την πνευματικότητα. Έτσι, θα τα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένας άνθρωπος που ασχολείται με τη μεταφυσική, τον διαλογισμό και τις ενέργειες.

κρίνος

Ο κρίνος είναι συνδεδεμένος με την Παναγία αλλά και τη μητρότητα. Συμβολίζει την αγνότητα, τη γονιμότητα και την αθανασία. Συνεπώς, είναι ιδανικό δώρο για μία μητέρα μεγαλύτερης ηλικίας, μία βαθιά θρησκευόμενη μαμά αλλά και για μία εγκυμονούσα γυναίκα.

λουλούδι

Η ορχιδέα μεγαλώνει με ευκολία και κάτω από τις περισσότερες συνθήκες με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί μία έξυπνη ιδέα, σε περίπτωση που η μητέρα σου δεν τα καταφέρνει καλά με τα φυτά. Επιπλέον, σχετίζεται με την γονιμότητα. Γι’ αυτό και θα την δεις πολλές φορές σε μαιευτήρια.

γιορτή της μητέρας

Η αλστομέρια που μοιάζει με μικρό κρίνο με μικρά στίγματα στα πέταλα του συμβολίζει τη φιλία και την αφοσίωση. Συνεπώς, μπορείς να την προσφέρεις στην μητέρα που εκτός από μητρική φιγούρα αποτελεί και μια καλή φίλη για σένα.

λουλούδι

Ο λυσίανθος μοιάζει με το τριαντάφυλλο αλλά δεν είναι το ίδιο λουλούδι, αν και μοιάζει εξίσου κομψό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβολίζει την ευγνωμοσύνη. Ποιος είναι καταλληλότερος άνθρωπος να του εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου από αυτόν που σ’ έφερε στον κόσμο;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα. Το ροζ σχετίζεται με τη νεότητα, την κομψότητα και τη χαρά. Το πορτοκαλί έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη ενώ το κίτρινο με την αφθονία. Το πράσινο αντιπροσωπεύει την ευτυχία και τη θετική σκέψη ενώ το μπλε την αφοσίωση και την βαθιά αγάπη. Όσο για το λευκό, είναι το χρώμα της αγνότητας.

Αφήστε μια απάντηση