Οδηγός Δώρων

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ KAI ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ: ΠΟΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ;

4659093 ParentswithFlowers e1656968552374

Τα λουλούδια που θα προσφέρεις σ΄ έναν φοιτητή ή μαθητή που τελείωσε το σχολείο ή το πανεπιστήμιο για την αποφοίτηση και την ορκωμοσία.

Τόσο η τελετή αποφοίτησης, όσο και η ορκωμοσία, αποτελούν ημέρες που μένουν αξέχαστες στη μνήμη μας, πολλές φορές κορνιζάρονται ή αναρτιούνται στα socialmedia και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τη μετέπειτα επαγγελματική ή ακαδημαϊκή μας πορεία. Από τη μία, η τελετή αποφοίτησης λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο, στο τέλος κάθε σχολικής σεζόν, με πιο σημαντική εκείνη της 3ης Λυκείου που σηματοδοτεί το τέλος των μαθητικών μας χρόνων. Από την άλλη, η ορκωμοσία σχετίζεται με τον όρκο που λαμβάνει ένας φοιτητής που έχει ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του υποχρεώσεις και λαμβάνει το πτυχίο του. Τέτοιες τελετές οργανώνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μετά από κάθε εξεταστική, δηλαδή εκείνη του Σεπτεμβρίου, εκείνη του Χειμερινού εξαμήνου κι εκείνη του Εαρινού εξαμήνου.

Όπως ήδη είπαμε και η τελετή αποφοίτησης και η ορκωμοσία αποτελούν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Γι’ αυτό στις σημαντικές αυτές περιστάσεις, οι περισσότεροι επιθυμούν στο πλευρό τους αγαπημένα πρόσωπα. Αν λοιπόν έχεις λάβει μια ανάλογη πρόσκληση και δεν θέλεις να παρευρεθείς με άδεια χέρια, ήδη σκέφτεσαι τι μπορείς να προσφέρεις στον μαθητή ή τον φοιτητή που ολοκλήρωσε το σχολείο ή το πανεπιστήμιο. Η απάντηση είναι απλή κι εύκολη: λουλούδια! Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλοι στις φωτογραφίες που αναρτούν κρατούν στα χέρια μαζί με το απολυτήριο ή το πτυχίο τους και μια υπέροχη ανθοδέσμη. Ποιο λουλούδι όμως θα επιλέξεις για την περίσταση; Παρακάτω θα βρεις όλες τις χρήσιμες συμβουλές.

Γιατί τα λουλούδια είναι ένα καλό δώρο για την τελετή αποφοίτησης και την ορκωμοσία;

Μια ανθοδέσμη είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να πεις σε κάποιον «συγχαρητήρια» για ό,τι έχει καταφέρει και να εκφράσεις τον θαυμασμό σου για το γεγονός ότι πέτυχε τον στόχο του, όποιος κι αν είναι αυτός. Φυσικά, το να πάρεις το απολυτήριο ή το πτυχίο σου δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που έρχεται μετά από πολλή δουλειά και φυσικά αρκετές θυσίες. Επιπλέον, με μια ανθοδέσμη θα γεμίσεις με όμορφα χρώματα και μυρωδιές το αγαπημένο σου πρόσωπο και θα του ευχηθείς τα καλύτερα για το μέλλον. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να παρευρεθείς, μπορείς πάντα να στείλεις την ανθοδέσμη που επέλεξες μαζί με το μήνυμα σου στον παραλήπτη. Μην ξεχνάς και την κάρτα η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να γράψεις τις ευχές σου και να εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Κλείνοντας, το χρώμα αλλά και το είδος του λουλουδιού θα στείλουν το δικό τους μήνυμα με τον συμβολισμό τους.

Ποια λουλούδια να επιλέξεις για την τελετή;

Η ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα αποτελεί την καλύτερη και πιο ασφαλή επιλογή που προτείνω ανεπιφύλακτα. Εκτός από το γεγονός πως αρέσουν στους περισσότερους, συμβολίζουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων ανάλογα με το χρώμα τους με αποτέλεσμα να μπορείς να στείλεις το μήνυμα που επιθυμείς. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα προορίζονται για την αποφοίτηση του ή της συντρόφου σου, γι’ αυτό για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προτείνω δίχως δεύτερη σκέψη τα ροζ. Τα κίτρινα συμβολίζουν τη φιλία ενώ τα πορτοκαλί τον ενθουσιασμό για μια μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάς και τα λευκά τριαντάφυλλα που δίνουν τις θερμότερες ευχές για ένα νέο ξεκίνημα. 

Τα χρυσάνθεμα αποτελούν επίσης μια δημοφιλή επιλογή. Συμβολίζουν την αισιοδοξία, τη χαρά και την καλή τύχη στέλνοντας το μήνυμα της επιτυχίας και της ευτυχίας. Τα λευκά και τα κίτρινα χρυσάνθεμα είναι εκείνα που αξίζει να προτιμήσεις για μια τελετή αποφοίτησης ή μια ορκωμοσία.

Μία εναλλακτική λύση σε γλάστρα, είναι οι ορχιδέες οι οποίες κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την κλασσική ανθοδέσμη. Εκτός από το γεγονός πως αντέχουν περισσότερο στον χρόνο και μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι του παραλήπτη, οι ορχιδέες συμβολίζουν την καλή τύχη, τις θερμότερες ευχές και το σθένος που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει κάποιος στις υποχρεώσεις.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να συνοδεύσεις την ανθοδέσμη μου με μια κάρτα γεμάτη με ευχές και συναισθήματα. Για μερικούς ανθρώπους τα ειλικρινή λόγια μπορεί να σημαντικότερα ακόμη κι από ένα όμορφο δώρο!

Αφήστε μια απάντηση