Πρωτότυπες Ιδέες

ΤΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

IMG 9201 1280x960 1

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να φτιάξεις έναν υπέροχο στολισμό για τα τραπέζια σου χρησιμοποιώντας καλοκαιρινά λουλούδια.

Λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Αύγουστο, είναι η κατάλληλη εποχή για να μιλήσουμε για τα καλοκαιρινά τραπέζια. Είτε είσαι ένας άνθρωπος που καλεί κόσμο στο σπίτι για φαγητό, είτε θέλεις ν’ αναβαθμίσεις το δείπνο με την οικογένεια ή τον σύντροφο σου, αξίζει να γνωρίσεις πως μπορείς να στήσεις ένα υπέροχο σκηνικό χρησιμοποιώντας ένα μπουκέτο με λουλούδια. Κακά τα ψέματα, ακόμη και δύο φρέσκα άνθη που μπορεί να κόψεις από τον κήπο, μέσα σ’ ένα ποτηράκι με νερό μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σου φτιάξουν τη διάθεση. Αν όμως αυτό δεν είναι αρκετό, θα σου μιλήσω για πως μπορείς να πας ένα βήμα παρά πέρα τη διακόσμηση του καλοκαιρινού σου τραπεζιού με μερικά λουλούδια που ταιριάζουν στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξεις ένα υπέροχο καλοκαιρινό τραπέζι

Πριν φτάσουμε στα λουλούδια, αξίζει να δώσουμε μερικά tips για να φτιάξεις ένα υπέροχο καλοκαιρινό τραπέζι για τους καλεσμένους, τους φίλους ή τους συγγενείς. Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξεις το θέμα σου. Μπορεί τα τραπέζι σου να είναι boho ή βουκολικό ή  floral. Ακόμη κι αν επιλέξεις τα ουδέτερα χρώματα, φρόντισε να περιοριστείς στις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις που θα δώσουν φως στην πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Με αυτή τη λογική και σε συνάρτηση με το θέμα που έχεις επιλέξει θα συμπληρώσεις το τραπεζομάντηλο και το σερβίτσιο σου. Μην έχεις στο μυαλό σου πως μπορεί να βρίσκεται μόνο ένα μεγάλο βάζο στη μέση του τραπεζιού καθώς μπορείς και να γεμίσεις την επιφάνεια του με μικρά βάζα που χωράνε ένα ή δυο άνθη. Μην φοβηθείς αν όλα σου τα αντικείμενα δεν ταιριάζουν ιδανικά ή δεν αποτελούνται από το ίδιο σετ. Φρόντισε, όμως, να μείνεις πιστός ή πιστή στο θέμα και στη χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει. Τέλος προσπάθησε να δώσεις χαρακτήρα στο καλοκαιρινό σου τραπέζι. Ακούμπησε ένα λουλούδι δίπλα από το πιάτο κάθε καλεσμένου ή γράψε μια κάρτα με μια όμορφη προσωποποιημένη ευχή για τον καθένα ξεχωριστά.

Ποια λουλούδια να προτιμήσεις για τα καλοκαιρινά σου τραπέζια

Πριν μιλήσουμε για συγκεκριμένα λουλούδια και τους συνδυασμούς τους, έχε κατά νου πως αξίζει να πειραματιστείς με τα ανθοδοχεία. Μπορείς να επιλέξεις το κλασσικό διάφανο βάζο αλλά και ορθογώνια σχέδια ή σετ βάζων που διαφέρουν στη διάμετρο τους και ταιριάζουν εκπληκτικά. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να εμπλουτίσεις την ανθοδέσμη σου με κλωνάρια από το φυτό της επιλογής σου που θα της δώσει επιπλέον όγκο. Επίσης δεν χρειάζεται να περιοριστείς σ’ ένα είδους λουλουδιών αλλά μπορείς να επιλέξεις μια ανθοδέσμη με διαφορετικά άνθη.

Σε περίπτωση που το δείπνο είναι ερωτικό κι αφορά ένα ραντεβού ή μια επέτειο, εννοείται πως ο απόλυτος κυρίαρχος είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα που δεν παύουν να συνδέονται με το πάθος και τον έρωτα. Το καλοκαίρι, προτιμώ τα ροζ τριαντάφυλλα που αποπνέουν τη γαλήνη της εποχής, αν και το κόκκινο της φωτιάς αποτελεί αξεπέραστη επιλογή στα τριαντάφυλλα.

Αν θέλεις να γεμίσεις το τραπέζι σου με χρώματα, σου έχω τη λύση! Μία ανθοδέσμη με φούξια τριαντάφυλλα, κίτρινες αλστρομέριες, πορτοκαλί ζέρμπερες και φλόγες θα φέρει τις αποχρώσεις του Καλοκαιριού στο τραπέζι σου κι όλοι θα θέλουν να πάρουν φεύγοντας από ένα λουλούδι.

Θέλεις να κινηθείς σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις αφήνοντας τα σερβίτσια σου να ξεχωρίσουν στα καλοκαιρινά τραπέζια; Τότε θα σου προτείνω τον συνδυασμό του λευκού με το ροζ που είναι ήσυχος αλλά δεν περνάει σε καμιά περίπτωση απαρατήρητος. Τριαντάφυλλα, χρυσάνθεμα και λυσίανθοι είναι ό,τι πρέπει για τη σύνθεση που έχεις στο μυαλό σου.

Η πιο bold επιλογή που έχω για σένα είναι τα μπλε τριαντάφυλλα. Πολλές φορές το τραπέζι μας έχει ένα έντονο χρώμα που κυριαρχεί από τα πιάτα μέχρι τις πετσέτες του. Στο ελληνικό Καλοκαίρι το μπλε χρώμα είναι η ιδανική επιλογή. Φαντάσου τον συνδυασμό ενός μπουκέτου μπλε τριαντάφυλλων μ’ ένα τραπέζι σε λευκή απόχρωση με μπλε λεπτομέρειες. Τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο το Καλοκαίρι στη χώρα μας!

Αφήστε μια απάντηση