Dry Flowers, Πρωτότυπες Ιδέες

Αποξηραμένα λουλούδια: Ιδέες διακόσμησης για το Φθινόπωρο 

αποξηραμένα λουλούδια

Πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με αποξηραμένα λουλούδια που θ’ αντέξουν για χρόνια και ταιριάζουν με το Φθινοπωρινό σκηνικό. 

αποξηραμένα λουλούδια σε γκρι φόντο

Καθώς αποχαιρετούμε σταδιακά το Καλοκαίρι κι υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο, όλα έχουν ήδη ξεκινήσει να θυμίζουν ένα πιο μουντό σκηνικό που ταιριάζει στην εποχή που διανύουμε. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να χαλάει φέρνοντας μαζί του καταιγίδες, ενώ η επιστροφή στις υποχρεώσεις μας έχει βάλει σε τάξη. Το μόνο που εξακολουθεί να θυμίζει Καλοκαίρι είναι τ΄ αγαπημένα μας λουλούδια, που μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη δεν θα έχουν την αντοχή στην οποία μας έχουν συνηθίσει τον υπόλοιπο χρόνο. 

Το επόμενο διάστημα συνεπώς έχουμε την επιλογή να βάλουμε στο σπίτι μας λουλούδια που θα έχουν προσδόκιμο ζωής γύρω στη μία βδομάδα (έως και δέκα μέρες με τη σωστή φροντίδα) ή ν’ αναζητήσουμε εναλλακτικές. Τα αποξηραμένα λουλούδια ή διαφορετικά Dry Flowers αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή που αντέχει στον χρόνο και μάλιστα ταιριάζει απόλυτα με την εποχή που διανύουμε. Όπως τα φύλλα των δέντρων πέφτουν και σταδιακά ξεραίνονται παίρνοντας ένα γήινο χρώμα, έτσι και τ’ αποξηραμένα λουλούδια φέρνουν στο σπίτι σου τη φύση σε απόλυτη αρμονία με την εποχή. 

Τι είναι τα dry flowers ή αποξηραμένα λουλούδια;

Dry Flowers Ροζ Deluxe
Dry Flowers Ροζ Deluxe

Τα αποξηραμένα λουλούδια μέσα σε θόλο αποτελούν μεγάλο trend της εποχής που κάνει εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για μια πανέμορφη σύνθεση που κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών. Στο κέντρο δεσπόζει ένα Forever Rose, ένα αποχυμωμένο τριαντάφυλλο δηλαδή, το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία και τη χρήση γλυκερίνης μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια χωρίς νερό, παρότι είναι κομμένο. Γύρω του δημιουργείται ένας μικρός κήπος αποξηραμένων λουλουδιών σε μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς με σκοπό να δημιουργήσει υπέροχα συναισθήματα σ’ όποιον το βλέπει ή το έχει στον χώρο του. Όλο αυτό το δημιούργημα που παντρεύει μοναδικά τα παντοτινά με τ’ αποξηραμένα λουλούδια, κλείνεται σ’ έναν υπέροχο γυάλινο θόλο που αποδεικνύει πόσο πολύτιμο είναι. 

Dry Flowers Ροζ Candy Deluxe
Dry Flowers Ροζ Candy Deluxe

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο το παντοτινό τριαντάφυλλο όσο και τ’ αποξηραμένα λουλούδια δεν απαιτούν καμία περιποίηση σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα, το εκπληκτικό τους αποτέλεσμα οφείλεται στο γεγονός πως είναι χειροποίητα και συντίθενται από έμπειρους και εξειδικευμένους ανθοδέτες. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ δεν παύουν πολλοί να τα προτιμούν και για το δικό τους σπίτι καθώς αποδεικνύονται ένα πανέμορφο διακοσμητικό. Πέρα από την κλασσική επιλογή στον θόλο, υπάρχει κι εναλλακτική του συνδυασμού forever roses και dry flowers ή παντοτινών τριαντάφυλλων και αποξηραμένων λουλουδιών σε κουτί

Dry Flowers Κίτρινο Deluxe
Dry Flowers Κίτρινο Deluxe

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, έχε κατά νου πως τα αποξηραμένα λουλούδια συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα. Αν τα προτιμήσεις ως διακοσμητικό θα μείνουν για χρόνια στην κατοχή σου ενώ αν τα προσφέρεις ως δώρο θα δείξεις πως η αγάπη, η φιλία ή η συμπάθια σου θ’ αντέξει στον χρόνο, όπως κι εκείνα. Όσον αφορά τα μεγέθη, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο μέγεθος ενώ όσον αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς, έχεις την επιλογή του ροζ, του baby pink, του κίτρινου, του πορτοκαλί, του χρυσού, του φουξ, του γαλάζιου, του petrol, του λιλά.

Αφήστε μια απάντηση