Διακοσμητικά, Οδηγός Δώρων, Πρωτότυπες Ιδέες, Χριστούγεννα

Ιδέες διακόσμησης με χριστουγεννιάτικα στεφάνια 

χριστουγεννιάτικα στεφανία

Πως να στολίσεις το σπίτι σου με πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στεφάνια  που βοηθούν το πνεύμα των εορτών να περάσει το κατώφλι σου

χριστουγεννιάτικα στεφανία

Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκέμβρη και τα Χριστούγεννα απέχουν λιγότερο από ένα δεκαήμερο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε πως μπορούμε ν’ ανανεώσουμε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μια κλασσική συλλογή που χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο και ξεκινάμε να στήνουμε ήδη από τον Νοέμβρη. Κάθε χρόνο, όμως, νιώθουμε την ανάγκη να προσθέσουμε στη συλλογή μας, μερικά νέα κομμάτια που θα μας κάνουν ν’ ανανεωθούμε και να δώσουν νέα πνοή στον χώρο μας. Μια εναλλακτική πρόταση λοιπόν αποτελούν τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια που επιτρέπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων να περάσει το κατώφλι σου και μπορούν ν’ αποδειχθούν ένα φανταστικό δώρο για τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα. 

Παρακάτω θα δούμε τι είναι τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια, γιατί αξίζει να τα προτιμήσεις, που μπορείς να τα κρεμάσεις και πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με αυτά. 

Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Τα πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν θυμίζουν σε τίποτα τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια πόρτας που κρεμούσαν οι μαμάδες μας στο σπίτι. Κυκλοφορούν σε διαφορετικές παραλλαγές, σε αρκετά χρώματα και είναι γεμάτα με γυαλιστερές χριστουγεννιάτικες μπάλες, κουκουνάρια, κορδέλες και ζαχαρωτά. Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι η κόκκινη, η μπλε κι η ροζ, ανάμεσα στις οποίες μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σου. 

Αυτό που λατρεύω στα κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στεφάνια της Christmas Collection είναι πως μπορούν με τον όγκο τους να γεμίσουν ένα δωμάτιο χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά ή να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Αρκεί με λίγα λόγια για να διακοσμήσεις υπέροχα ένα σπίτι τις ημέρες των εορτών με καλαισθησία. Μάλιστα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στεφανιών είναι πως διαρκούν για πάντα. Συνεπώς, η ανθεκτικότητα τους σε συνδυασμό με τον διαχρονικό σχεδιασμό τους σου προσφέρουν ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι που δεν χρειάζεται ν΄ αντικαταστήσεις, όσο χρόνια κι αν περάσουν. Δεν είναι τυχαίο πως το στεφάνι αποτελεί το σύμβολο της αιωνιότητας και θεωρείται από τα αρχαία χρόνια πως φέρνει καλή τύχη κι ευτυχία.

Που μπορείς να τοποθετήσεις τα κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στεφάνια;

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια πόρτας τα οποία κρεμιούνται στην εξώπορτα του διαμερίσματος μας και καλωσορίζουν με χριστουγεννιάτικη διάθεση τους επισκέπτες μας. Μάλιστα θυμάμαι πως παραδοσιακά συνηθίζεται να ενώνουμε δυο στεφάνια με μια κορδέλα και να τοποθετούμε ένα στο εσωτερικό του διαμερίσματος κι ένα στην πλευρά της εξώπορτας που βλέπει τον διάδρομο της πολυκατοικίας. 

Υπέροχες τοποθεσίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε σπιτιού, είναι και το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτα σου, το φωτιστικό του τοίχου αλλά κι η βιβλιοθήκη. Μια κλασσική επιλογή που θα είναι πάντα μια από τις πιο δημοφιλείς δεν είναι άλλη από το τζάκι. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι πιο χριστουγεννιάτικο από μια αναμμένη φωτιά κι ένα καλόγουστο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από πάνω. 

Εναλλακτικά, μια πρωτότυπη ιδέα είναι το κρέμασμα μπροστά από έναν καθρέφτη. Αυτό θα του δώσει ακόμη περισσότερο όγκο και θα το κάνει να δείξει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μην ξεχνάς πως δεν χρειάζεται πάντα να κρεμάς το στεφάνι σου. Μπορείς κάλλιστα να το τοποθετήσεις πάνω σ’ ένα ράφι ή σ’ ΄ένα έπιπλο μαζί μ’ άλλα διακοσμητικά. Επίσης για μένα αποτελεί μια φανταστική εναλλακτική για όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν χώρο για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Αφήστε μια απάντηση