Tips, Ανθοδέσμες

Tik Tok: 8 μαθήματα για τα λουλούδια

Tik Tok για λουλούδια κινητό

Η δημοφιλής εφαρμογή του Tik Tok εκτός από διασκέδαση, μπορεί να μας προσφέρει και χρήσιμα tips για τ’ αγαπημένα μας λουλούδια. 

Το Tik Tok αποτελεί μια εφαρμογή που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και δεν παύει συνεχώς να κερδίζει έδαφος τόσο στις προτιμήσεις του κόσμου όσο και στα ετήσια κέρδη που αποφέρει. Η εφαρμογή που είναι συμβατή τόσο σε iOS όσο και Android ενώ δημιουργήθηκε μόλις πριν 5 χρόνια, δηλαδή το 2017. Το Tik Tok μπορεί να ξεκίνησε έναν χρόνο νωρίτερα για τους χρήστες της Κίνας ενώ μόλις μερικούς μήνες αργότερα πέρασε τα όρια της χώρας και επεκτάθηκε σχεδόν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το οξύμωρο είναι πως πλέον η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα, αν και από το 2018 έγινε εξαιρετικά δημοφιλής ενώ η πανδημία κι η καραντίνα την απογείωσαν. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί σχεδόν 100 εκατομμύρια φορές στις ΗΠΑ και 1 δισεκατομμύριο φορές παγκοσμίως. 

τουλίπες σε βάζο με tips TIk Tok

Το σημαντικό πλεονέκτημα του Tik Tok, όπως και άλλων σύγχρονων εφαρμογών που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, είναι πως καταφέρνουν ορισμένες φορές να συνδυάσουν τη διασκέδαση με μερικές γνώσεις και πληροφορίες που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα φυτά ή τα λουλούδια μας. Μ’ ένα απλό σκρολάρισμα στο Tik Tok, μπορείς να δεις και να διαβάσεις χρήσιμα tips για τα λουλούδια σου και να μάθεις πως μπορείς να βοηθήσεις την ανάπτυξη και να επεκτείνεις το προσδόκιμο ζωής τους. Αυτή η γνώση είναι εύκολα προσβάσιμη μ’ ένα κλικ ενώ φτάνει σ’ όλο τον κόσμο, απ’ όλο τον κόσμο. Με απλά λόγια, έχεις πανεύκολη πρόσβαση σε χρήσιμα tips από τη μία άκρη του πλανήτη έως την άλλη. 

10 Μυστικά για τα λουλούδια μας που μάθαμε από το Tik Tok

  1. Αφού παραλάβεις την ανθοδέσμη σου, κόψε διαγώνια την άκρη του κοτσανιού κι έπειτα καψ’ τη στη φλόγα ενός κεριού για ν’ αντέξουν ακόμη περισσότερο τ’ άνθη σου. 
  2. Ένας εναλλακτικός τρόπος για να επιμηκύνεις τη ζωή των λουλουδιών σου, σε καλεί να χτυπήσεις την άκρη από τα κοτσάνια μ’ ένα σφυρί κι έπειτα να τα τοποθετήσεις σε χλιαρό νερό. 
  3. Αφαίρεσε από τις τουλίπες σου τα φύλλα που βλέπεις να μοιάζουν ταλαιπωρημένα κι έχουν καθοδική πορεία ενώ όταν έχουν περάσει μέρες και τ’ άνθη έχουν αρχίσει να μαραίνονται άνοιξε τα πέταλα με το χέρι.
  4. Ρίξε βότκα στο νερό του βάζου που έχεις τοποθετήσει τις τουλίπες σου για να παραμείνουν τα λουλούδια σου όρθια και να μην έχουν πτωτική τάση. 
  5. Αν έχεις λουλούδι μέσα σε γλάστρα, θα είναι πολύ βοηθητικό για την υγεία και την ανάπτυξη του να ρίξεις ένα αβγό πάνω στο χώμα του. Εναλλακτικά σ’ ένα μπολ με νερό, ζούληξε μια ντομάτα και πότισε με αυτό την γλάστρα σου. 
  6. Κάνε την ανατροπή και τοποθέτησε τα λουλούδια σου ανάποδα σ’ ένα στρογγυλό βάζο κόβοντας το κλωνάρι που προεξέχει. 
  7. Ρίξε λίγη ζάχαρη στο βάζο σου και διέλυσε τη στο νερό μ’ ένα κουτάλι για να διατηρηθούν περισσότερο τα τριαντάφυλλα σου. 
  8. Τοποθέτησε ένα νόμισμα στο βάζο με το νερό και πέρασε μία λεπτή βελόνα ακριβώς κάτω από το άνθος των λουλουδιών σου. 

Μπορεί όλα τα παραπάνω tips να συνδέονται με την παράδοση πολλών διαφορετικών χωρών και οι ρίζες τους να φτάνουν πίσω στον χρόνο, θα πρέπει όμως να έχεις πάντα κατά νου πως πρέπει να κρατάς μια επιφύλαξη με τις συμβουλές που έχουν ως πηγή το διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να υιοθετήσεις όσα από τα παραπάνω ταιριάζουν στα είδη των λουλουδιών που προτιμάς και προσπάθησε να σχηματίσεις τη δική σου γνώμη για την απόδοση του καθενός από τα παραπάνω. Διαφορετικά, κάνε τη δική σου έρευνα στο Tik Tok με τα κατάλληλα hashtag που έχουν να σου δώσουν περισσότερα tips για τα λουλούδια σε γλάστρα ή σε βάζο. 

Αφήστε μια απάντηση