Διακοσμητικά

Φθινόπωρο: Τα λουλούδια που προορίζονται για το βάζο σου

χρυσάνθεμα μπουκέτο

Τα ωραιότερα λουλούδια που ανθίζουν το Φθινόπωρο και αντέχουν περισσότερο. 

ηλίανθοι σε βάζο

Για όλους εμάς που λατρεύουμε τα λουλούδια, το Καλοκαίρι αποτελεί μία περίοδο που μειώνονται σημαντικά οι επιλογές μας ενώ μικρότερη είναι και η διάρκεια ζωής τους. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, η άνοδος της θερμοκρασίας και η μείωση της υγρασίας έχουν ως αποτέλεσμα τα αγαπημένα μας λουλούδια ν’ αντέχουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Για όσους από εμάς θέλουμε μονίμως τα βάζα μας γεμάτα με λουλούδια, αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να χρειάζεται ν’ ανανεώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα αγαπημένα μας άνθη. 

Καθώς , όμως, έχουμε μπει κι επίσημα στο Φθινόπωρο, οι επιλογές μας έχουν αυξηθεί σημαντικά μαζί και με τον χρόνο ζωής τους. Παρότι ακόμη δεν υπάρχει η πληθώρα της Άνοιξης, η επιλογή δεν είναι εύκολη. Ιδίως για όσους δεν γνωρίζουν πολλά σε σχέση με τα φυτά. Μπορεί να έχουμε συνυφασμένο το Φθινόπωρο με τα ξερά δέντρα και τα κιτρινισμένα φύλλα, όμως δεν παύει η φύση να μας χαρίζει υπέροχα άνθη που ομορφαίνουν την πλάση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις την κατάλληλη έρευνα ώστε να προμηθευτείς αυτά τα άνθη που ταιριάζουν στο σκηνικό της εποχής και δεν επηρεάζονται από τις ιδιαίτερες συνθήκες της. 

Παρακάτω θα δούμε ποια λουλούδια αξίζει να προτιμήσεις κατά την περίοδο του Φθινοπώρου ώστε να στολίσεις το σπίτι σου, να γεμίσεις το βάζο σου και να μη χρειάζεται να τ’ αντικαταστήσεις λίγες μέρες αργότερα. 

Φθινόπωρο: : Λουλούδια για το βάζο

Τα Χρυσάνθεμα

Πρόκειται για μερικά από τα πιο ανθεκτικά λουλούδια που για καλή μας τύχη κυκλοφορούν σε πληθώρα διαφορετικών χρωμάτων. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το αγαπημένο σου χρώμα και να στολίσεις μ’ ένα μπουκέτο με χρυσάνθεμα το βάζο σου. 

Οι Ντάλιες 

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια που μπορεί να ομορφύνει το σπίτι μας απλά και μόνο επειδή περνά το κατώφλι του. Οι ντάλιες που αποτελούν το εθνικό φυτό του Μεξικού είναι εκπληκτική επιλογή τόσο για τον κήπο σου, όσο και για το ανθοδοχείο σου.

Οι Ηλίανθοι 

Περάσαμε ήδη ένα Καλοκαίρι που οι ηλίανθοι ήταν το πιο ασφαλές λουλούδι για τα βάζα μας κι αυτό γιατί πέρα από την απαράμιλλη ομορφιά τους, έχουν και μεγάλη αντοχή στη ζέστη. Για καλή μας τύχη μπορεί να φτάνουν στο πικ της ανθοφορίας τους το Καλοκαίρι, όμως συνεχίζουν να μας συντροφεύουν έως και τα μέσα του Φθινοπώρου με αποτέλεσμα ν’ αποτελούν ιδανική επιλογή για την τρέχουσα περίοδο. 

Οι Υδραγγείες

Αυτό το φανταστικό λουλούδι που γεμίζει τον χώρο με τα άνθη του, ξεπετάγεται στα μέσα του Καλοκαιριού και διατηρείται ώσπου να πιάσουν τα πρώτα γερά κρύα. Μάλιστα είναι πολύ βολικό ότι οι υδραγγείες μπορούν να αναπτυχθούν σε κάθε κλίμα και κάθε περιοχή, γεγονός που είναι δείγμα της ανθεκτικότητας τους. 

Τα Τριαντάφυλλα 

Ήρθε η ώρα ν’ αναφερθούμε στον κυρίαρχο των λουλουδιών… τ’ αγαπημένα μας τριαντάφυλλα που η φύση μας προσφέρει σε τόσα χρώματα, όσα δηλαδή θα θέλαμε κι ακόμη περισσότερα! Επίσης μιλάμε για ένα άνθος με μεγάλη αντοχή που στολίζει το σπίτι μας σχεδόν όλον τον Χειμώνα, ανεξαρτήτως κλίματος και περιοχής. 

Αφήστε μια απάντηση