Τριαντάφυλλα

Τριαντάφυλλα: Τips για ν’ αντέξουν περισσότερο

11 1

Χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν τ’ αγαπημένα μας τριαντάφυλλα να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

κόκκινα τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα αποτελούν σε κάθε περίπτωση το δημοφιλέστερο λουλούδι που λατρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς έχει υπέροχο άρωμα και κυκλοφορεί σε πολλά και διάφορα χρώματα. Το υπέροχο αυτό λουλούδι, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα καλλωπιστικά φυτά, είναι κατάλληλο για πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Μπορεί να διακοσμήσει τόσο το σπίτι μας με την ομορφιά του, όσο και να προσφερθεί στ’ αγαπημένα μας πρόσωπα. Το πανέμορφο λουλούδι με το εντυπωσιακό χρώμα, το καταπράσινο φύλλωμα και τα αγκάθια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρήσει τη ζωντάνια του. 

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να επεκτείνουμε το προσδόκιμο ζωής των τριαντάφυλλων ώστε να έχουμε για όλο και μεγαλύτερο διάστημα τ’ αγαπημένα λουλούδια στο σπίτι μας. 

5 συμβουλές για ν’ αντέξουν τα τριαντάφυλλα σου περισσότερο στο βάζο

Αφού παραλάβεις την ανθοδέσμη σου, το πρώτο βήμα είναι να βρεις το κατάλληλο βάζο και να το πλύνεις με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι ώστε να σκοτώσεις τα βακτήρια. Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι που απειλούν την αντοχή των λουλουδιών σου και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τους. Έπειτα γέμισε το βάζο σου με εμφιαλωμένο νερό ή με φιλτραρισμένο νερό ώστε να είναι βέβαιο πως είναι όσο πιο καθαρό γίνεται. Αν η μόνη επιλογή που έχεις είναι το νερό της βρύσης, φρόντισε να το αφήσεις μέσα στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, πριν προσθέσεις τα τριαντάφυλλα σου. 

Ανθοδέσμη Classic Κόκκινη Essential
Ανθοδέσμη Classic Κόκκινη Essential

Ένα μυστικό trick σε καλεί να διαλύσεις μια κουταλιά ζάχαρη μέσα στο νερό που έχεις ρίξει ήδη στο βάζο. Αυτός είναι ένας τρομερός τρόπος να ενυδατώσεις τα λουλούδια σου ώστε ν’ αντέξουν περισσότερο. Σε περίπτωση που έχεις ένα μεγάλο βάζο, μπορείς ν’ αυξήσεις τη δοσολογία, αρκεί να μην το παρακάνεις. 

Κάτι που δεν αναφέρεται συχνά για τα κομμένα λουλούδια σε βάζο είναι πως δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Το ίδιο ισχύει και για τα σημεία μ’ έντονη θερμότητα, όπως είναι το καλοριφέρ ή το τζάκι από τα οποία πρέπει να κρατούν αποστάσεις. Με απλά λόγια, όσο πιο δροσερό είναι το περιβάλλον τους, τόσο περισσότερο θ’ αντέξουν τα φυτά σου. Επίσης είναι αρκετά βολικό να τα τοποθετήσεις σε σημείο που περνά ο αέρας ή υπάρχει κάποιο air condition ή ένας ανεμιστήρας. 

Ανθοδέσμη Classic Ροζ Deluxe
Ανθοδέσμη Classic Ροζ Deluxe

Εξίσου επιβλαβή με την άμεση ηλιακή έκθεση και τις μονάδες παραγωγής θερμότητας είναι και τα φρούτα ή τα λαχανικά. Όταν τα τριαντάφυλλα σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τη φρουτιέρα σου, είναι πιθανό οι ουσίες τους να τα μαράνουν πριν την ώρα τους. 

Αφού τοποθετήσεις την ανθοδέσμη με τα τριαντάφυλλα σου στο κατάλληλο σημείο, είναι σημαντικό να είσαι πειθαρχημένος με τη φροντίδα τους, όσο είναι ακόμη ακμαία. Οι ειδικοί προτείνουν κάθε πρωί ν’ αλλάζεις το νερό των λουλουδιών σου ώστε ν’ απομακρύνεις τα βακτήρια που το συνοδεύουν. Σε κάθε νέο νερό μπορείς να προσθέτεις ξανά λίγη ζάχαρη. Επιπλέον, μην ξεχνάς να κόβεις περίπου 2 εκατοστά από το κοτσάνι των λουλουδιών σου με διαγώνια φορά. Αυτό βοηθά τα λουλούδια σου να απορροφούν περισσότερο νερό και κατά συνέπεια να ζουν περισσότερο. 

Αφήστε μια απάντηση