Χωρίς κατηγορία, Ανθοδέσμες, Οδηγός Δώρων, Τουλίπες, Τριαντάφυλλα

Ποια λουλούδια για το βάζο που θα σου φτιάξουν τη διάθεσή σου

λουλούδια στο τραπέζι

Λουλούδια που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου και θα σε κάνουν χαρούμενο. 

Είναι ξεκάθαρο πως η ζωή μας πλέον μόνο με παραμύθι δεν μοιάζει. Η δυσκολίες είναι πολλές, τα ωράρια της δουλειάς πιεστικά κι οι υποχρεώσεις ατελείωτες. Μόνο την τελευταία δεκαετία, είχαμε να παλέψουμε με την οικονομική κρίση, μια παγκόσμια πανδημία κι έναν πόλεμο που οδήγησε σε ενεργειακή κρίση. Όλοι έχουμε τεράστια ανάγκη να βρούμε αφορμές που θα φτιάξουν τη διάθεση μας, θα μας κάνουν χαρούμενους και θα μας δώσουν έναν λόγο να χαμογελάσουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Πολλοί βρίσκουμε αυτές τις αφορμές αναζητώντας διέξοδο στη φύση. Εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Είτε λοιπόν θα εντατικοποιήσουμε τις εξορμήσεις μας στην εξοχή, είτε θα φέρουμε τη φύση στο σπίτι μας. 

 λουλούδια στο κρεββάτι

Πράγματι, τα φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και τα λουλούδια στο βάζο, έχει αποδειχθεί από έρευνες, πως μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να κοιτά τα λουλούδια στο ανθοδοχείο και να χαμογελά; Δεν είσαι ούτε ο μόνος αλλά ούτε και η μόνη. Μάλιστα, οι μελέτες έχουν δείξει πως όσο πιο φωτεινά είναι τα χρώματα, τόσο πιο χαρούμενος γίνεται όποιος τους ρίξει μια ματιά. Με απλά λόγια, τα λουλούδια ενεργοποιούν τις ορμόνες της χαρά και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το ίδιο δεν ισχύει φυσικά μόνο για μας που γεμίζουμε το σπίτι μας με μπουκέτα αλλά και για όποιον παραλαμβάνει μια ανθοδέσμη ως δώρο. Γι’ αυτό αν θέλεις να κάνεις κάποιον χαρούμενο, δεν έχεις παρά να του προσφέρεις ένα μπουκέτο λουλούδια. 

Παρακάτω θα δούμε 5 λουλούδια που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση μόνο με μια ματιά στο ανθοδοχείο που τα έχεις τοποθετήσει. 

Τα λουλούδια που θα σε κάνουν χαρούμενο

Τριαντάφυλλα 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα τριαντάφυλλα αποτελούν το πιο δημοφιλές δώρο, σε ό,τι έχει να κάνει με τα λουλούδια, γιατί φέρνουν στους παραλήπτες τους χαρά. Επίλεξε το αγαπημένο σου χρώμα, ανάλογα με το συναίσθημα που έχεις περισσότερο ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Το κόκκινο σχετίζεται με τον έρωτα, το κίτρινο με τη φιλία και το ροζ με τη συμπάθεια και την αγάπη. 

Τουλίπες 

Οι τουλίπες είναι ένα τόσο όμορφο και κομψό άνθος που σε γεμίζει χαρά και μόνο που το βλέπεις. Τα φωτεινά του χρώματα, μπορούν να σου φωτίσουν τη μέρα. Η απλότητα και ο μινιμαλισμός του, το κάνουν να αποτελεί ένα τόσο γοητευτικό λουλούδι. 

Ηλίανθοι

Όπως ο ήλιος μας κάνει χαρούμενους, έτσι κι οι ηλίανθοι μπορούν να μας δώσουν την αφορμή να ‘σκάσουμε’ ένα χαμόγελο. Άλλωστε, το κίτρινο χρώμα τους είναι συνώνυμο της χαράς ενώ τα άνθη τους είναι τόσο εντυπωσιακά και μεγάλα που ανοίγουν και τη δική σου καρδιά, δίχως να το καταλάβεις. 

Κρίνα 

Τα κρίνα είναι συνδεδεμένα με τις πιο όμορφες παιδικές μας αναμνήσεις. Το λευκό τους χρώμα συνδέεται με τη γαλήνη κι η γαλήνη συνδέεται με την ηρεμία. Άλλωστε εκτός από το βάζο μας προορίζεται και ως φανταστικό δώρο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 

Μαργαρίτες 

Οι μαργαρίτες αποτελούν ένα τόσο γλυκό και φωτεινό άνθος που αποτελεί υπέροχη επιλογή για να κάνεις χαρούμενο κάποιον που περνά μια δύσκολη στιγμή. 

Για καλή μας τύχη τα λουλούδια πλέον μπορούν να φτάσουν στο σπίτι μας ή στο σπίτι φίλων μας με ένα κλικ! Είναι τόσο εύκολο να βρεις αφορμή να προκαλέσεις ένα χαμόγελο με ένα μπουκέτο λουλούδια ,που αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία να σου φτιάξουν τη διάθεση, επιλέγοντας το αγαπημένο σου μεσα από μια πράγματι μεγάλη ποικιλία! 

Αφήστε μια απάντηση